NUUKSIO WITH MUJI

Toteutimme yhteistyössä 20/20 Helsingin ja Varjon kanssa VR-kokemuksen MUJI:n Kampin myymälän 2v. juhliin.

 
Kokemus toteutettiin kuvaamaalla 360 asteen videota 8k resoluution tarkkuudella. Tämä erityinen tarkkuus oli tarpeen, sillä kokemuksen pääsi katsomaan Varjon uusimmilla Varjo Aero VR-laseilla. Videolla pyrittiin taltioimaan rauhallinen ja unenomainen päivä Nuuksion lumoavissa luonnossa.
 

Matka Meren Maahan

Immersiivinen 360-video syventää saaristoaiheista kulttuurikokemusta

Nojatuolimatkalla Meren maahan kokija viedään saariston tuulisille rannoille, kaukaisen luodon auringonlaskuun, saaristokylien asukkaiden arkeen sekä historiallisille muistomerkeille. 

John Nurmisen Säätiön haasteena oli syventää saaristomerta ja saaristolaiskulttuuria käsittelevän valokuvateoksen sisältöä kokemuksellisella ja immersiivisellä monimediatuotannolla. Alkuperäisteoksen aiheena olevasta kulttuurisisällöstä toteutettiin 360-video, joka voidaan kokea virtuaalitodellisuudessa VR-lasien kautta. Virtuaalitodellisuuden lisäksi 360-asteinen materiaali taipuu myös sosiaalisen median kanavissa jaettavaksi, ja nojatuolimatka avataan yleisön käyttöön myös Digimuseo-verkkoalustalla.

VR-laseilla Matkan meren maahan voi kokea säätiön kumppanitilaisuuksissa sekä tapahtumissa. Tapahtumakäytössä kokemukseen voi tutustua useampi henkilö kerrallaan: näkymä virtuaalitodellisuudessa on mahdollista jakaa myös ulkoiselle näytölle.

Kokemus toteutettiin sekä suomen- ja että ruotsinkielisenä.

Visit the University of Helsinki

Helsingin Yliopiston Tiedekulman virtuaalitodellisuussovellus esittelee yliopiston kampuksia, vierailukohteita sekä muita yliopiston erityiskohteita.

Sovellus on toteutettu kaksikielisenä suomeksi ja englanniksi Oculus Rift sekä Oculus Go VR-laseille. Sovellus on ollut käytettävissä Helsingin yliopiston Tiedekulman virtuaalitodellisuus pisteellä. Mobiiliversio on Helsingin yliopiston kokous – ja konferenssi toiminnan käytössä.

Santahamina 1918-virtuaalimuistomerkki

Virtuaalimuistomerkki tuo esiin Helsingin sotahistoriaa.

Virtuaalisessa kokemuksessa on mahdollista tutustua Santahaminan suljetulla sotilasalueella sijaitsevaan muistomerkkiin ja hautausmaahan, sekä tarkastella sinne haudattujen vainajien nimitietoja.

Toteutuksen taustalla oli Helsingin kaupungin valtuustoaloite, joka edellytti Santahaminaan haudattujen yli 1300 sisällissodan uhrin nimen esiintuomista kestävällä tavalla.

Vergen virtuaalinen ratkaisu on rauhallinen ja kunnioittavasti toteutettu vierailu historiallisella alueella – immersiivinen kokemus, joka kertoo historiasta mutta on tunnelmaltaan ajan ulkopuolella.

Kokemus toteutettiin sekä suomen- ja että ruotsinkielisenä.

Helsingin yliopiston juhlasali - VR

Virtuaalinen vierailu vie monipuoliselle matkalle vuosisatojen halki.

Opastetulla VR-kierroksella 1832 avattuun Helsingin yliopiston juhlasaliin on mahdollista tutustua tilan lukemattomiin historiallisiin kerroksiin.

Kokija voi tutustua taide-esineisiin ja niiden historiaan, sekä astua sisään vanhoihin valokuviin. Kansallisaarteisiin kuuluvien maalausten ja veistosten lisäksi kokemus avaa katsojalle näkymiä aina vuoden 1944 Helsingin pommitusten tuhoista 1800-luvulla alkaneisiin akateemisiin promootioperinteisiin asti.

Virtuaalitodellisuudessa voi myös istahtaa salin penkkiin itsensä M.A. Nummisen viereen, joka kertoo juhlasalin merkittävästä musiikkihistoriasta.

Kokemus toteutettiin sekä suomen- ja että englanninkielisenä.

Durga puja VR

Immersiivinen kokemus vie keskelle tärkeää hindujen juhlaa

Helinä Rautavaaran etnografisessa museossa toteutettiin osana Virtuaalimuseo-hanketta hindujen tärkeintä juhlaa esittelevä VR-kokemus. 

Usean päivän mittaista Durga puja -juhlaa vietetään kaikkialla maailmassa. Juhla on tärkeä jokavuotinen rituaali, jossa jumalatar Durga on läsnä. Verge toteutti 360-asteisen videon kuvaukset kolmen päivän aikana Suomen bengaliyhteisön järjestämässä juhlassa.

VR-kokemus esittelee juhlan pääkohdat immersiivisellä tavalla vieden katsojan keskelle tapahtumia, avaten samalla rituaalin merkitystä selventävillä teksteillä. Kokemukseen kuuluu vierailu värikkäässä ja iloisessa juhlassa, sekä interaktiivinen fotogrammetriana toteutettu osio, joka esittelee juhlan keskiössä olevan jumalia kuvaavan veistoksen ja siihen liittyvän mytologian.